Faszerowana papryka

  • wyświetlono: 208 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Papryki faszerowane ryżem i mięsem mielonym z dodatkiem sera żółtego idealnie sprawdzą się na upalne dni.

IMG_20170501_121848
  • 2 porcje
  • 25min
  • Łatwy

Składniki

▸4 duże papryki
▸200 g ryżu
▸100 g sera gouda
▸350 g mięsa mielonego

Sposób przygotowania przepisu:

Faszerowana papryka

  • 1. Gotujemy ryż i odstawiamy do ostygnięcia.
    2. Paprykę nacinany od góry, wydrążamy środek
    3. Mięso mielimy, jeśli nie kupujecie gotowca i przyprawiamy.
    4. Ser ścieramy na grubych oczkach.
    5. Wszystko wrzucamy do większej miski (odrobinę sera zostawić do posypania) i mieszamy ręką do połączenia składników.
    6. Nadziewamy nasze papryki, posypujemy serem z wierzchu, przykrywamy odkrojoną góra i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Polecam polać odrobiną oliwy i pieczemy 40 min 180 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ryżmięsopaprykaobiadzdrowofaszerowane
 

Komentarze

Podobne przepisy

Faszerowana papryka

Dodane przez: eluchap

Faszerowana papryka

Zdrowa i smaczna Faszerowana papryka

Faszerowane papryczki

Dodane przez: kiciax1

FASZEROWANA PAPRYKA

Pyszna z aromatycznym farszem który...

#faszerowana papryka

Dodane przez: zandero99

Papryka faszerowana mięsem

Pyszna papryka faszerowana mięsem,...

Papryka faszerowana

Dodane przez: Jaga85

Papryka faszerowana

To nasza polska papryka z włoskim...

Faszerowana papryka farszem wegetariańskim

Dodane przez: mariola1972

Faszerowana papryka farszem wegetariańskim

Oczywiście farsz wyjęłam zamrażarki...

Faszerowana papryka

Dodane przez: PolskaGotuje

Faszerowana papryka

Potrawa prosta, smaczna i bardzo...