Faszerowana cyklantera

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Faszerowana cyklantera

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200g owoców cyklantery (achocha, dziki ogórek)
    200 g mięsa mielonego z udek kurczaka
    1 małe jajko
    sól
    pieprz
    pół małej cebuli
    natka pietruszki

    2 pomidory
    1 papryka
    kawałek cukinii ok 100 g
    1 cebula
    sól
    pieprz
    zioła i przyprawy (według upodobań)
    ja daję hyzop, kurdybanek, majeranek, oregano.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania jednogarnkowe

Faszerowana cyklantera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cyklanterę przecinamy wzdłuż i wyjmujemy gniazda nasienne.
    Mięso mieszamy z posiekaną cebulką jajkiem i przyprawami oraz natką pietruszki. ok 1 łyżka.
    Nadziewamy owoce cyklantery przy pomocy małej łyżeczki.

    Do głębokiej patelni wlewamy trochę oleju i przysmażamy posiekaną cebulę, następnie dodaemy pokrojone drobno pomidory, paprykę i cukinię, dusimy pod przykryciem ok 15 min. w razie potrzeby podlewamy ok pół szkl wody.
    Doprawiamy do smaku i układamy nadziane owoce cyklantery. Przykrywamy pokrywką i dusimy kolejne 15 min.
    Podajemy z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować