Faszerowana cukinia fasolką,kiełbaską i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Uwielbiam faszerowane warzywa, tym razem przygotowałam cukinię z fasolką szparagową, kiełbaskami śniadaniowymi i serem mozzarellą.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 małe cukinie,
    200 g fasolki szparagowej,
    4 kiełbaski śniadaniowe,
    kulka sera mozzarella,
    2 jajka,
    sól i pieprz do smaku,
    łyżeczka słodkiej papryki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Faszerowana cukinia fasolką,kiełbaską i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę gotujemy dio miękkości około 10 minut.

    Studzimy i kroimy w mniejsze kawałki.
    Kiełbaski kroimy w plasterki.
    Ser mozzarella kroimy w kostkę.
    Fasolkę mieszamy z serem i kiełbaskami.
    Dodajemy rozkłócone jajko i przyprawy.
    Cukinię kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy środki.
    Wykładamy farsz.
    Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.

    Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować