Faszerowana cukinia a'la gołąbki

  • wyświetlono: 1064 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Świetny sposób na wykorzystanie cukinii.

Barbunia

Składniki

4 cukinie
1 kg mięsa mielonego
2 torebki ryżu
2 jajka
natka pietruszki
ser żółty
woda
pieprz
sól

Sposób przygotowania przepisu:

Faszerowana cukinia a'la gołąbki

  • 1. Cukinie umyć, przekroić na pół i wydrążyć środki, posypać przyprawami. Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, dodać jajka, natkę pietruszki, przyprawy i wodę, aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Wydrążone cukinie nadziewamy przygotowanym farszem i pieczemy w 170 stopniach 40 min, 15 min przed końcem posypujemy startym serem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmakiCukinia

Komentarze

Podobne przepisy

Faszerowana cukinia

Dodane przez: rzelkazag

Faszerowana cukinia

Sposobów faszerowania cukinii jest...

Faszerowana cukinia

Dodane przez: Elzbieta Majkowska

Faszerowana cukinia

Sezon na cukinie w pełni, proponuję...

image-04ebqte

Dodane przez: kucharkaedi

Cukinia faszerowana

Cukinia faszerowana mięsem zachwyci...

GULASZ A'LA GOŁĄBKI

Dodane przez: Magda_Z

GULASZ A'LA GOŁĄBKI

Oryginalne danie, które podane...

faszerowana cukinia

Dodane przez: Booolcia

Faszerowana Cukinia

Faszerowaną cukinię robię na kilka...

Kwiaty cukinii faszerowane ricottą

Dodane przez: migotka28

Kwiaty cukinii faszerowane ricottą

Kwiaty cukinii nadziałam ricottą...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE