Faszerowana cukinia

0 (0 ocen)

  • 30 min

Faszerowana cukinia to szybkie i sycące danie, świetne również na grilla.

  • 30 min

Składniki:

  • - cukinia
    - mięso mielone (najlepiej z indyka)
    - papryka
    - por
    - sól, pieprz
    - starty ser żółty

Faszerowana cukinia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy, kroimy wzdłuż i wydrążamy. Kroimy pora i paprykę. Mięso podsmażamy na patelni, dodajemy warzywa i doprawiamy solą i pieprzem. Farsz wkładamy do wydrążonej cukini, wkładamy na 30 min do rozgrzanego piekarnika, pieczemy w 180 stopniach, na kilka minut przed wyjęciem z piekarnika posypujemy żółtym serem.

Porady

Faszerowana cukinia najlepiej smakuje z sosem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy