Faszerowana cukinia

0 (0 ocen)

Cukinię uwielbia cała moja rodzina. Wykorzystuję ją do różnych dań, tym razem faszerowana gościła na naszym stol

Składniki:

  • 6 małych cukini
    1/2 kg mięsa mielonego
    2 woreczki ryżu
    2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego
    sól i pieprz do smaku
    15 dkg startego sera żółtego
    szczypta gałki muszkatołowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowana cukinia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy, przecinamy wzdłuż, wydrążamy nasiona.

    Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, mięso smażymy na oleju z dodatkiem przypraw.

    Po wystudzeniu mieszamy składniki ze sobą.

    Cukinię wkładamy na 2 minuty do mikrofali, następnie ją faszerujemy, posypujemy startym serem żółtym i zapiekamy w temperaturze około 180 stopni przez około 20-30 minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować