Faszerowana biała kiełbasa

4.4 (5 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapiekana biała kiełbasa z pieczarkami, idealna na różne uroczyste kolacje. Również jak zastąpisz białą kiełbasę parzoną, możesz zapiec na grillu.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg białej kiełbasy surowej
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • ½ kg pieczarek
    • 1 papryka czerwona
    • 1 mały jogurt naturalny
    • Olej do smażenia
    • 10 dag sera żółtego
    • 1 jajko
    • 1 łyżeczka curry
    • Sól
    • pieprz
Wystaw ocenę:

4.4 (5 ocen)

Zobacz również:

Potrawy na grilla

Faszerowana biała kiełbasa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczarki 1. Kiełbasę przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję. Po ugotowaniu każdą kiełbasę nacinam wzdłuż.
    Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję umyte, drobno pokrojone pieczarki oraz umytą drobno pokrojoną paprykę. Doprawiam pieprzem oraz solą. Po usmażeniu przekładam farsz do naczynia i studzę. Dodaję żółty ser starty na tarce o dużych oczkach, jogurt, curry oraz wbijam jajko. Dokładanie mieszam i faszeruję farszem kiełbasy.
  • kiełbasa 2. Zapiekam w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.
  • danie 3. Przekąska, kolacja gotowa.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować