Fasolówka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ten przepis wynalazł mój 18-letni syn Arkadiusz. Sprawdziłam i nawet 8-letni Jakub uważa, że tafasolka jest lepsza od tej po bretońsku.

Składniki:

  • ● 50 dag mięsa mielonego
    ● 2 cebule
    ● 2 kostki rosołowe
    ● 2 puszki czerwonej fasoli
    ● puszka pomidorów bez skórki
    ● mała puszka koncentratu pomidorowego
    ● po 2 łyżeczki słodkiej i ostrej papryki
    ● kilka kropli tabasco
    ● pieprz
    ● olej

Fasolówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondla wlewamy olej,
    wkładamy mięso i smażymy,
    aż się rozdrobni. Wsypujemy
    pokrojone w dużą kostkę cebule,
    lekko szklimy.
  • 2. Wlewamy fasole i pomidory
    z zalewami, wkruszamy kostki
    rosołowe i dusimy 30 minut
    (jeśli trzeba, podlewamy wodą).
    Dodajemy przyprawy,
    koncentrat, gotujemy 10 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_01-2010

Komentarze

Podobne przepisy