FASOLOWE SĘKACZE

0 (0 ocen)

Podawać jako przekąskę,dodatek do mięs zamiast ziemniaków.Zwykła fasolka a smakuje jak kotlet schabowy.

Składniki:



  • 20 dkg. fasolki szparagowej
    2 jajka
    2 łyżki bułki tartej
    sól,pieprz,czosnek granulowany do smaku,olej do smażenia

Fasolowe sękacze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Fasolkę oczyścić,umyć i ugotować do miękkości w osolonej wodzie.Wodę zlać,fasolkę przestudzić i pokroić w małe kawałeczki.

  • fasplowe sękacze 2. Jajka roztrzepać,przyprawić do smaku przyprawami,dodać fasolkę,bułkę tartą i wymieszać.
  • 3. Na patelni rozgrzać olej,nakładać łyżką masę fasolową,lekko ja rozciągając na kształt placów ziemniaczanych.Smażyć z dwóch stron na rumiano,zdjąć z patelni i osączyć na papierowym ręczniku.

Porady

Fasolkę można ugotować dzień wcześniej,by skrócić czas przygotowania dania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy