Fasolowe perły - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasole przekręcić przez maszynkę, dodać startą czekoladę, kakao, cukier i aromat. Całość dokładnie połączyć, formować kule i obtoczyć w kakao. Wstawić do lodówki w celu schłodzenia.
2.Napęczniałą żelatynę podgrzewać do rozpuszczenia się na małym ogniu - dodać glukozę i kilka kropel aromatu migdałowego. Cukier przesiać, zrobić na środku dołek i wlać gorącą papkę, początkowo mieszać łyżką a następnie zagnieść całość. Rozwałkować na stolnicy podsypując mąkę ziemniaczaną, wykrawać masę foremką i wylepiać babeczki, wyciągając je od razu z foremek - odstawić do wyschnięcia. Perły włożyć do cukrowych babeczek.
Porady
Skórka z fasoli najlepiej schodzi gdy jest jeszcze ciepła.
Komentarze