Fasolowa ze śmietaną

4.5 (162 ocen)

  • 2 godz.

Połączenie nietypowe ale efekt końcowy pyszny.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2szkl fasoli białej ( namoczyć )

    2 duże marchewki

    kilka ziemniaków

    por, cebula, ząbek czosnku

    koperek zielony, majeranek,

    , sól, pieprz

    1/2 l śmietany

    kawałek kiełbasy lub boczku 30-50 dkg
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Fasolowa ze śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Namoczoną fasolę opłukać i gotować wraz ze startą na dużych oczkach marchewką.Gdy fasola będzie prawie miękka dodać pokrojone ziemniaki. Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju, dodać pokrojoną kiełbasę lub boczek, przesmażyć z cebulą, dodać do zupy z pokrojonym porem.Wlać śmietanę, dodać roztarty czosnek, posiekany koperek, majeranek. Przyprawić do smaku, zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować