Zupa fasolowa z dodatkiem papryki , prosta , sycąca , rozgrzewająca i smaczna , pysznie smakuje z pajdą chrupiącego chleba w sam raz na chłodne jesienne dni
Fasolowa z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolę zalać wywarem mięsnym około 1 litra ( jeśli fasolka jest sucha wcześniej namoczyć najlepiej na noc ) , marchewkę , pietruszkę obrać , pokroić w słupki , dodać do fasoli ,dodać ziele i liść laurowy , gotować .
2.Boczek i cebulę pokroić w drobną kostkę , boczek wysmażyć , dodać do zupy ,następnie dodać podsmażoną na tłuszczu z boczku cebulę , wysmażoną kiełbasę i pokrojoną w paski paprykę
3.Obrane ze skórki pomidory pokroić w kostkę , podsmażyć na tej samej patelni , dodać do zupy, na koniec dodać pokrojony czosnek i koperek ,dosmaczyć pieprzem , solą i przyprawami .
Komentarze