Czasami trzeba zrobić obiad błyskawicznie i wtedy sprawdza się przepis na fasolkę po bretońsku. Tym razem dla odmiany dodałam nie tylko fasolkę ale i cieciorkę, polecam.
30 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
puszka cieciorki
puszka białej fasolki
puszka czerwonej fasoli
1 duża cebula
2 laski kiełbasy
ok. 3/4 butelki passaty pomidorowej lub duży słoik przecieru pomidorowego
sól, pieprz,
2 łyżki majeranku,
szczypta ostrej papryki
olej do podsmażenia
Fasolko-cieciorka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obieramy cebulę i kroimy w kostkę, solimy i podsmażamy na oleju na złoty kolor. Następnie kroimy kiełbasę w talarki i również podsmażamy.
Odcedzamy na sitku cieciorkę i 2 rodzaje fasoli, wrzucamy do dużego garnka. Dodajemy podsmażoną cebulę i kiełbasę. Dodajemy pół butelki passaty pomidorowej lub słoik przecieru pomidorowego.Wszystko razem mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i szczyptą ostrej papryki. Chwilkę gotujemy i gotowe. Pożywny obiad w kilka chwil.
Komentarze