Fasolko-cieciorka po bretońsku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Czasami trzeba zrobić obiad błyskawicznie i wtedy sprawdza się przepis na fasolkę po bretońsku. Tym razem dla odmiany dodałam nie tylko fasolkę ale i cieciorkę, polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • puszka cieciorki
    puszka białej fasolki
    puszka czerwonej fasoli
    1 duża cebula
    2 laski kiełbasy
    ok. 3/4 butelki passaty pomidorowej lub duży słoik przecieru pomidorowego
    sól, pieprz,
    2 łyżki majeranku,
    szczypta ostrej papryki
    olej do podsmażenia

Fasolko-cieciorka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasolka 1. Obieramy cebulę i kroimy w kostkę, solimy i podsmażamy na oleju na złoty kolor. Następnie kroimy kiełbasę w talarki i również podsmażamy.
    Odcedzamy na sitku cieciorkę i 2 rodzaje fasoli, wrzucamy do dużego garnka. Dodajemy podsmażoną cebulę i kiełbasę. Dodajemy pół butelki passaty pomidorowej lub słoik przecieru pomidorowego.Wszystko razem mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i szczyptą ostrej papryki. Chwilkę gotujemy i gotowe. Pożywny obiad w kilka chwil.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy