Fasolka z żółtym serem w szynce szwarcwaldzkiej z prażoną cebulką

4.67 (12 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wykonanie dania nie sprawia trudności , a dostępne składniki to dodatkowy plus by je przygotować dla rodziny czy znajomych :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 g fasolki szparagowej
    150 g żółtego sera - u mnie gołda
    6 łyżeczek keczupu
    6 plasterków szynki szwarcwaldzkiej
    3 pomidorki koktajlowe
    prażona cebulka
    natka pietruszki
    2 łyżki tartego żółtego sera
    2 łyżki stopionego masła
    czubryca zielona
    Dodatkowo:
    osolony wrzątek
    naczynie do zapiekania posmarowane masłem
Wystaw ocenę:

4.67 (12 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane

Fasolka z żółtym serem w szynce szwarcwaldzkiej z prażoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyszczam , usuwam końcówki , gotuję w osolonym wrzątku - do chrupkości , odcedzam , studzę .
  • 2. Na każdym plasterku szynki układam kawałek sera , łyżeczkę keczupu , porcję fasolki , zwijam w roladkę , układam w naczyniu do pieczenia . Wystające końcówki fasolki polewam masłem . Roladki obkładam połówkami pomidorków posypuję czubrycą .
  • Fasolka z żóltym serem w szynce szwarcwaldzkiej z prażoną cebulką 3. Roladki zapiekam około 20 minut w temperaturze 180 stopni , posypuję tartym serem , zapiekam 2-3 minuty .
  • 4. Przed podaniem roladki posypuję prażoną cebulką i natką pietruszki :)

Porady

Tak przygotowana fasolę możemy podać o każdej porze dnia :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować