FASOLKA Z WARZYWAMI

5 (159 ocen)

  • 30 min

Jest to propozycja dla zapracowanych. Przygotowanie nie wymaga dużo czasu, a efekt jest bardzo smaczny i syty.

  • 30 min

Składniki:

  • - 60 dkg fasolki szparagowej
    - 2 papryki (u mnie czerwona i żółta)
    - 3 cebule
    - 4 pomidory
    - 2 łyżki keczupu
    - vegeta, pieprz, zioła prowansalskie
    - olej
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę umyć, obciąć końcówki strączków i wrzucić ją na osolony wrzątek (ja dodaję do wody jeszcze łyżeczkę cukru) i ugotować.
    W tym czasie z papryki usunąć gniazda nasienne, opłukać ją i pokroić w kostkę. Obraną cebulę pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, przelać zimną wodą i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę.
  • Fasolka z warzywami 2. Na patelni podgrzać olej, wrzucić cebulę i paprykę. Smażyć, aż się zeszkli. Dołożyć pomidory i przyprawy. Dusić warzywa do miękkości. W razie konieczności podlać kilkoma łyżkami wody.
  • 3. Odcedzić fasolkę. Ułożyć na talerzach, a wokół fasolki nałożyć warzywa.
    Można też fasolkę dołożyć do warzyw na patelni i razem wymieszać.

Porady

Fasolkę można podawać z pieczywem, do kiełbaski z grilla, do ryżu, makaronu jako danie główne bezmięsne, lub jako dodatek do dania mięsnego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować