Fasolka z pomidorami

0 (0 ocen)

super

Składniki:

  • 30 dag. fasolki szparagowej, 2 pomidory, 6 pieczarek, 4 łyżki śmietany 18 procentowej, 2 łyżeczki vegety, sól, pieprz, 1 łyżeczkę cukru, olej.

Fasolka z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie , jak się ugotuje kroimy ją w małe kawałki. Pomidory na chwilę wsadzamy do gorącej wody, obieramy ze skórki i kroimy w kawałki . Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry, następnie podsmażamy je na oleju, oprószamy je mąką. Mieszając wlewamy śmietanę i 1/3 szkl. wody. Do pieczarek dodajemy fasolkę i pomidory. Doprawiamy solą, pieprzem i vegetą. Gotujemy kilka minut, aż sos zgęstnieje.

Porady

Wspaniała do obiadu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy