Fasolka z parówkami

5 (3 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Fasolka z parówkami podana ryżem, to bardzo szybka pozycja obiadowa , odrobinę przypominająca leczo

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1 woreczek ryżu
    kolendra do posypania

    1 opakowanie parówek 98% szynki (200g)
    400g fasolki szparagowej ( u mnie mrożona z domowej uprawy)
    250 ml soku przecierowego pomidorowego ( domowy pasteryzowany na zimę)

    szczypta cynamonu, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka harissy, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki oregano, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Potrawka Gulasz

Fasolka z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasolka z parówkami 1. Parówki kroję, podsmażam na suchej patelni - tak by były zrumienione
  • Fasolka z parówkami 2. Do zrumienionych parówek dodaję cukier, cynamon, sól, sok pomidorowy i fasolkę. Duszę przez około 7 minut
  • Fasolka z parówkami 3. Na koniec dodaję harisse, pieprz i oregano i słodką paprykę ( w proszku), duszę przez 2-3 minuty. W tym czasie wykładam na talerze ryż, dodaję potrawkę i obsypuję kolendrą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki Fasolka szparagowa Sok pomidorowy Harissa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować