Fasolka z marchewką z szybkowara

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszna fasola z marchewką gotowana w szybkowarze jest szybko miękka, aromatyczna, dodana do podsmażonej cebuli z przecierem pomidorowym smakuje doskonale.........SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • fasola Jaś 80 dag,
    marchew 4 sztuki średnie,
    seler 1 mały,
    kostka rosołowa 2 sztuki,
    ziele angielskie 5 sztuk,
    liście laurowe 3 sztuki,
    woda 2,5 litra

    olej rzepakowy 12 łyżek,
    cebula 2 sztuki większe,
    cukier 1 łyżka,
    przecier pomidorowy 100 gram,
    sól 2 łyżeczki,
    pieprz mielony 2 łyżeczki,
    pieprz ziołowy 1 łyżeczka,
    majeranek 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Fasolka po bretońsku

Fasolka z marchewką z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasolka z marchewką z szybkowara 1. Fasolę Jaś w misce zalać zimną wodą i moczyć całą noc, przed gotowaniem wodę po moczeniu odlać, wsypać do szybkowara, dodać pokrojoną drobno marchewkę, seler, dodać liście laurowe, ziele angielskie, kostkę rosołową, wlać wodę i po zasyczeniu pary w szybkowarze gotować 45 minut.
  • Fasolka z marchewką z szybkowara 2. Na oleju w garnku podsmażyć na złocisto pokrojoną drobno cebulę z cukrem, dodać przecier pomidorowy i podsmażać z 3 minuty.
  • Fasolka z marchewką z szybkowara 3. Do cebuli wlać fasolę, wymieszać, gotować z 5 minut.
  • Fasolka z marchewką z szybkowara 4. Dodać soli, pieprz mielony, pieprz ziołowy, majeranek, wymieszać i zdjąć z ognia, najlepiej smakuje po kilku godzinach jak smaki się przegryzą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola jaś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować