Fasolka z jajkami

  • wyświetlono: 174 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Przepis z kuchni gruzińskiej

  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

- fasolka szparagowa: 50 dekagramów
- cebula: 2 sztuki
- masło: 10 dekagramów
- gałązki zieleniny np. kolendra, koperek, bazylia: 2 sztuki
- jajka: 2 sztuki
- czosnek: 3 ząbki
- sól i pieprz do smaku: 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Fasolka z jajkami

  • 1. Fasolki pokroić na 3 - 4 części. Podlać małą ilością wody i dusić. Kiedy woda wyparuje dodać posiekaną cebulą i masło. Smażyć na wolnym ogniu. Dodać zieleninę. Fasolkę zalać jajkami. Przykryć i dusić 5 minut bez mieszania.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latośniadaniekuchnia_gruzińska

Komentarze

Podobne przepisy

image-1q4gu50

Dodane przez: kasiunia

Grzanki z jajkami

Grzanki towarzyszą nam dość często,...

Ciągnąca potrawka z jajkami

Dodane przez: JustKuchcik

Ciągnąca potrawka z jajkami

Danie najlepiej podawać zaraz po...

szynka w galarecie

Dodane przez: Konto nieaktywne

Galareta z szynką i jajkami

Zrobiłam tą galaretę na drugie...

Paszteciki z fasolką szparagową

Dodane przez: Jaga85

Paszteciki z fasolką szparagową

Ciasto francuskie to prosty, smaczny...

Avocado zapiekane z jajkami

Dodane przez: Mienta

Avocado zapiekane z jajkami

Na obiad, kolację lub dodatek do...

Wielkanocny koszyczek z kabanosów z jajkami

Dodane przez: Agnieszka Rec

Wielkanocny koszyczek z kabanosów z jajkami

Z kromki chleba ,kabanosów i ugotowanych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE