Fasolka z czosnkiem i ziarnami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Najczęściej jadłam fasolkę szparagową z masłem i bułką tartą. Teraz fasolka tak mi obrodziła że postanowiłam odmienić sposób jej przyrządzania. Ten sposób na tyle mi posmakował że postanowiłam podzielić się tym przepisem. Gwarantuję że gdy raz spróbujecie, powrócicie ponownie :)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g fasolki szparagowej
    2 łyżki pestek dyni
    1 łyżka ziaren słonecznika
    1 łyżka oliwy
    1 duży ząbek czosnku
    3 listki bazylii
    pieprz cytrynowy
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Pesto

Fasolka z czosnkiem i ziarnami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ułożyć na półmisku.
    Do kubka wlać oliwę, dodać przeciśnięty czosnek, posiekane listki bazylii, sól i pieprz, wymieszać, polać fasolkę.
    Na małą patelnię wsypać pestki dyni i ziarna słonecznika, lekko podprażyć, posypać po wierzchu fasolkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować