Fasolka wigilijna

  • wyświetlono: 71 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

zdrowa przekąska na dni postne

IMG_1811
  • 3 porcje
  • 50min
  • Łatwy

Składniki

I wersja:
Składniki:
30 dag fasoli Jaś
Przyprawa do dań z fasoli
1 łyżka masła
1 listek laurowy

II wersja puszkowa:)
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka fasoli białej
1 łyżeczka przyprawy do dań z fasoli
1 łyżka masła

Sposób przygotowania przepisu:

Fasolka wigilijna

  • 1. Wykonanie wersji I
    Fasolę namoczyć na noc. Na drugi dzień ugotować ją w osolonej wodzie z dodatkiem listka laurowego do miękkości i osączyć. Polać stopionym masełkiem i przyprawić przyprawą do dań z fasoli.

    Wykonanie wersji II
    Fasolę czerwoną i białą wyłożyć z puszki na sito, przelać zimną wodą, osączyć. W rondlu stopić masło na małym ogniu, dodać obie fasolki, chwilę podgrzać, doprawić i wymieszać.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Wigiliafasolkaprzekąskadni postne
 

Komentarze

Podobne przepisy

pizza z cukinia i fasolka

Dodane przez: Bożena Z.

Mini pizza z cukinią i fasolką szparagową

- z sosem smietanowo czosnkowym...

fasolka

Dodane przez: Kasja1986

Fasolka szparagowa z parówkami i serem pecorino...

Propozycja na szybkie śniadanie...

Przekąska z fasoli

Dodane przez: AnetaJ

Przekąska z fasoli

Prosta i szybka do przygotowania...

cukinia

Dodane przez: Bożena Z.

Pieczone cukiniowe krążki muśnięte...

cukinia w tym wydaniu smkauje...

Klopsiki rybne w occie

Dodane przez: zzewa

Klopsiki rybne w occie

W zamrażarce znalazłam różne ryby...