Fasolka wigilijna

  • wyświetlono: 182 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zdrowa przekąska na dni postne.

IMG_1811
  • 3 porcje
  • 50min
  • Łatwy

Składniki

I wersja:
Składniki:
30 dag fasoli Jaś
Przyprawa do dań z fasoli
1 łyżka masła
1 listek laurowy

II wersja puszkowa :)
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka fasoli białej
1 łyżeczka przyprawy do dań z fasoli
1 łyżka masła

Sposób przygotowania przepisu:

Fasolka wigilijna

  • 1. Wykonanie wersji I
    Fasolę namoczyć na noc. Na drugi dzień ugotować ją w osolonej wodzie z dodatkiem listka laurowego do miękkości i osączyć. Polać stopionym masełkiem i przyprawić przyprawą do dań z fasoli.

    Wykonanie wersji II
    Fasolę czerwoną i białą wyłożyć z puszki na sito, przelać zimną wodą, osączyć. W rondlu stopić masło na małym ogniu, dodać obie fasolki, chwilę podgrzać, doprawić i wymieszać.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Wigiliafasolkaprzekąskadni postne

Komentarze

Podobne przepisy

fasolka w jajku

Dodane przez: Bożena Z.

Fasolka szparagowa w jajku z serem żółtym

proste smaczne i szybkie danie...

fasolka z jajkiem

Dodane przez: Bożena Z.

Fasolka szparagowa zasmażana w jajku

fasolka szparagowa i jajko- najlepsza...

leczo

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Misz masz z cukinią i fasolką szparagową

Danie coś ala leczo, tylko z dodatkiem...

Orientalna fasolka szparagowa

Dodane przez: Gregorhspeed

Orientalna fasolka szparagowa

Jak zwykle, gdy sezon trwa, to...

pizza z cukinia i fasolka

Dodane przez: Bożena Z.

Mini pizza z cukinią i fasolką szparagową

- z sosem smietanowo czosnkowym...

Fasolka szparagowa z jajkiem sadzonym

Dodane przez: JOANNA 55a

Fasolka szparagowa z jajkiem sadzonym

Gdy podamy do fasolki ziemniaki...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE