Fasolka w sosie pomidorowym

  • wyświetlono: 982 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Pyszna , gotowa przekąska, którą można podać na nieplanowaną imprezę.

mgrakowska

Składniki

2 kg fasolki szparagowej
40 dag marchwi
40 dag cebuli
2 małe słoiki przecieru pomidorowego
2 szklanki oleju
2 liście laurowe
5-6 łyżek cukru
3 łyżki soli
3 łyżki octu 10 %

Sposób przygotowania przepisu:

Fasolka w sosie pomidorowym

  • 1. Cebule kroimy w cienkie pół krążki, marchewki ścieramy na tarce na dużych oczkach. Dusimy około 15 minut. Dodajemy liście laurowe, pieprz, 2 łyżki soli, cukier , przecier pomidorowy, olej i na końcu dodajemy ocet. Mieszamy.
    Pokrojoną na połówki fasolkę zalewamy wodą. Dodajemy resztę soli i cukru. Gotujemy około 10 minut, przecedzamy. Przekładamy do warzyw i dusimy jeszcze około 15 minut. Gorącą przekładamy do słoików. Zakręcamy. Pasteryzujemy około 20 minut.

Porady

Fasolki wychodzi około 11 słoików o pojemności 0,33 l.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakifasolka szparagowa sos pomidorowy przetwory

Komentarze

Podobne przepisy

image-04pc5fm

Dodane przez: Mariola123

SAŁATKA OGÓRKOWA W SOSIE POMIDOROWYM

Pyszna i prosta sałatka ogórkowa...

Papryka w sosie.

Dodane przez: BABECZKA 35

Papryka w sosie pomidorowym.

Tę paprykę robię od lat.Sprawdzi...

Grzyby w sosie pomidorowym

Dodane przez: Ancurek30

Grzyby w sosie pomidorowym

Grzybki sprawdzają się jako przystawka...

Pieczarki w sosie pomidorowym

Dodane przez: Gregorhspeed

Pieczarki w sosie pomidorowym

Pyszna przekąska i zagryzka. Polecam

grzybki w sosie pomidorowym

Dodane przez: mariosylwia

Grzybki w sosie pomidorowym

:-) Gorąco polecam (-:

Dodane przez: malgorzataA

Papryka w sosie pomidorowym

Papryka jest idealna jako sos do...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE