PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Fasolka w sosie pomidorowymhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/22/94c793d2ba40fdda7e5a98dee21c9490e4e52ca8.jpeg38722592http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/fasolka-w-sosie-pomidorowym-8
2 kg fasolki szparagowej
40 dag marchwi
40 dag cebuli
2 małe słoiki przecieru pomidorowego
2 szklanki oleju
2 liście laurowe
5-6 łyżek cukru
3 łyżki soli
3 łyżki octu 10 %
Sposób przygotowania przepisu:
Fasolka w sosie pomidorowym
1.
Cebule kroimy w cienkie pół krążki, marchewki ścieramy na tarce na dużych oczkach. Dusimy około 15 minut. Dodajemy liście laurowe, pieprz, 2 łyżki soli, cukier , przecier pomidorowy, olej i na końcu dodajemy ocet. Mieszamy.
Pokrojoną na połówki fasolkę zalewamy wodą. Dodajemy resztę soli i cukru. Gotujemy około 10 minut, przecedzamy. Przekładamy do warzyw i dusimy jeszcze około 15 minut. Gorącą przekładamy do słoików. Zakręcamy. Pasteryzujemy około 20 minut.
Porady
Fasolki wychodzi około 11 słoików o pojemności 0,33 l.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze