PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Fasolka w sosie pomidorowymhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/31/efdfc17abb974ecede659d54049aa4b872983da6.jpeg25851936http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/fasolka-w-sosie-pomidorowym-10
2 kg fasolki szparagowej
40 dag marchewki
40 dag cebuli
2 małe słoiczki przecieru pomidorowego
2 szkl. oleju
2 liście laurowe
6 łyżek cukru
3 łyżki soli
2 łyżki octu 10-proc.
pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Fasolka w sosie pomidorowym
1.
Cebulę obieramy,kroimy w cieńkie półtalarki. Marchew obieramy,myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dusimy z cebulą na rozgrzanym oleju ok. 15 min. Dodajemy liście laurowe,pieprz,2 łyżki soli ,cukier (Szczyptę zostawiamy) oraz przecier pomidorowy. Wlewamy ocet. Mieszamy.
Fasolę myjemy, odcinamy końcówki,kroimy na pół. Zalewamy wodą ,dodajemy pozostałe sól i cukier. Gotujemy ok. 10 min. Odcedzamy na sicie ,następnie przekładamy do warzyw i dusimy jeszcze 15 min.
Gorącą sałatkę przekładamy do wyparzonych słoików i dokładnie zakręcamy. Pasteryzujemy ok. 20 min.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze