Fasolka w sosie pomidorowym

  • wyświetlono: 314 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

...

DSC_1166
  • 90min

Składniki


2 kg fasolki szparagowej
40 dag marchewki
40 dag cebuli
2 małe słoiczki przecieru pomidorowego
2 szkl. oleju
2 liście laurowe
6 łyżek cukru
3 łyżki soli
2 łyżki octu 10-proc.
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Fasolka w sosie pomidorowym

  • 1. Cebulę obieramy,kroimy w cieńkie półtalarki. Marchew obieramy,myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dusimy z cebulą na rozgrzanym oleju ok. 15 min. Dodajemy liście laurowe,pieprz,2 łyżki soli ,cukier (Szczyptę zostawiamy) oraz przecier pomidorowy. Wlewamy ocet. Mieszamy.
    Fasolę myjemy, odcinamy końcówki,kroimy na pół. Zalewamy wodą ,dodajemy pozostałe sól i cukier. Gotujemy ok. 10 min. Odcedzamy na sicie ,następnie przekładamy do warzyw i dusimy jeszcze 15 min.
    Gorącą sałatkę przekładamy do wyparzonych słoików i dokładnie zakręcamy. Pasteryzujemy ok. 20 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

image-04pc5fm

Dodane przez: Mariola123

SAŁATKA OGÓRKOWA W SOSIE POMIDOROWYM

Pyszna i prosta sałatka ogórkowa...

;))

Dodane przez: goshia

Kalafior w sosie pomidorowym

Idealny na zimę, by przypomnieć...

Papryka w sosie.

Dodane przez: BABECZKA 35

Papryka w sosie pomidorowym.

Tę paprykę robię od lat.Sprawdzi...

Grzyby w sosie pomidorowym

Dodane przez: Ancurek30

Grzyby w sosie pomidorowym

Grzybki sprawdzają się jako przystawka...

Dodane przez: malgorzataA

Papryka w sosie pomidorowym

Papryka jest idealna jako sos do...

grzybki w sosie pomidorowym

Dodane przez: mariosylwia

Grzybki w sosie pomidorowym

:-) Gorąco polecam (-:

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE