fasolka w słoiczku...

5 (159 ocen)

Zimą będzie jak znalazł po dodaniu mięsa na szybki obiad bądź ciepłą kolację jako dodatek do makaronu czy tez ryżu...Podaję tylko składniki proporcje dodajemy wedle uznania

Składniki:

  • fasolka szparagowa
    cebula
    marchew
    1 1/2szkl oleju
    sól
    cukier
    koncentrat pomidorowy
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Fasolka w słoiczku... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę obgotowujemy. Cebulę kroimy w pół plasterki, marchew ścieramy na tarce jarzynowej.
  • 2. Dusimy na oleju, dodajemy do tego fasolkę, sól, cukier, koncentrat pomidorowy i pieprz. I wszystko razem dusimy ok 30 minut.
  • 3. Przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy ok 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować