Fasolka w gulaszu z bakłażanem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Obiad w 30 minut no może 40 bo jeszcze krojenie. Syty garnek od którego nie oderwiecie kiedy zobaczycie dno. W każdym razie ze mną tak było. Kiedyś ugotowałam za dużo fasoli, zamroziłam ją i była jak znalazł. A czas przygotowania gulaszu przez to bardzo się skrócił.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki:

    1 bakłażan
    1 cebula
    1 kawałek korzenia selera
    1 papryka czerwona
    1 kawałek por biała część
    250 g parówek wieprzowych cienkich
    500 ml przecieru pomidorowego
    sól, pieprz czarny
    1/2 papryczki chili
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej
    1 łyżeczka bazylii suszonej
    koperek świeży
    pieprz czerwony
    olej rzepakowy
    400 g fasoli jaś ugotowanej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Fasolka w gulaszu z bakłażanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana kroję w kostkę, cebulę kroję drobno, por w krążki, seler obrany ścieram na tarce jarzynowej. Parówki kroję w plasterki, paprykę na kawałki nieduże. Na oleju w głębokim garnku przesmażam cebulę i por. Dodaję paprykę, parówki i dalej chwile smażę. Na końcu dodaję seler, bakłażan i jeszcze smażę. Wlewam przecier pomidorowy, dodaję paprykę słodką, sól, pieprz czarny i czerwony, pokrojoną chili. Całość gotuję na wolnym ogniu około 30 minut. Na końcu dodaję fasolkę, bazylię, doprawiam według uznania.Posypuję koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować