Fasolka szparagowa zasmażana z miodem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Fasolka szparagowa zasmażana z miodem

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - świeżej fasoli szparagowej: 1 kilogram
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - miód: 2 łyżki
    - masło: 2 łyżki
    - bułka tarta: 0.5 szklanki

Fasolka szparagowa zasmażana z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę myjemy,odcinamy końcówki i jak są
    zbyt duże strączki dzielimy na mniejsze
    kawałki. Gotujemy na miękko w wodzie z
    dodatkiem soli i pieprzu. Gotową przelewamy
    na sitko i odstawiamy do ostygnięcia. Na
    Patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy
    fasolkę. Mieszamy. Dodajemy miód i
    dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Na
    koniec wsypujemy bułkę, podsmażamy cały
    czasmieszjąc. Doprawiamy do smaku solą i
    pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy