Fasolka szparagowa zasmażana

4.5 (142 ocen)

Trwa sezon na fasolkę szparagową, moja rodzina bardzo lubi ją zasmażaną.

Składniki:

  • 700g fasolki szparagowej żółtej

    Zasmażka:
    3 łyżki margaryny
    2 łyżki mąki pszennej
    ¾ szklanki zimnej wody
    Sól, pieprz, wegeta do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Fasolka szparagowa zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • fasolka 1. Fasolkę szparagowa oczyścić, przepłukać pod zimną bieżącą wodą, pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do osolonego wrzątku i gotować do miękkości ok 30-40 min.
  • zasmażka 2. Sporządzić zasmażkę: tłuszcz rozgrzać na patelni, dodać mąkę i energicznie mieszając, smażąc ok 1 minuty, wlać wodę, gotować do zgęstnienia.
  • 3. Fasolkę odcedzić pozostawiając na dnie trochę wody, wlać zasmażkę, doprawić do smaku i gotować 1 minutę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować