Fasolka szparagowa zapiekana w boczku

0 (0 ocen)

Alternatywa dla zwyklej fasolki,doskonala jako przystawka lub dodatek do dan glownych.

Składniki:

  • 400 gr fasolki szparagowej
    12 plastrow boczku wedzonego
    oliwa z oliwek
    parmezan do posypania
    sol,pieprz

Fasolka szparagowa zapiekana w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolke szparagowa ugotowac w posolonej wodzie lub na parze,
    gotowa tak okolo 6 sztuk owijamy dwoma plastrami boczku wedzonego i ukladamy na blaszce wylozonej papierem do pieczenia,polewamy delikatnie oliwa z oliwek i zapiekamy w 180° okolo 15',jeszcze gorace posypujemy startym na tarce parmezanem.

Porady

Parmezan mozna zastapic dowolnym serem zoltym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy