Fasolka szparagowa z sezamem

0 (0 ocen)

Uwielbiam fasolkę szparagową i jak tylko urośnie w ogródko to mogę ją jeść codziennie. Najbardziej lubię ją w najprostszej wersji czyli ugotowana, polana zrumienionym masełkiem i posypana bułką tartą lub ziarnami sezamu.

Składniki:


  • 250 g żółtej fasolki szparagowej
    250 g fioletowej fasolki szparagowej
    1 łyżka masła
    sezam czarny i sezam łuskany

Fasolka szparagowa z sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło zrumienić w garnuszku na złoto.
    Z fasolki oderwać zdrewniałą końcówkę, umyć i ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić wlać zrumienione masło, wymieszać i wyłożyć na talerz. Posypać ziarnami sezamu i podawać na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy