Fasolka szparagowa z pomidorami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Ulubiona wersja fasolki szparagowej mojej rodziny.

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 500 g fasolki szparagowej
    2 średnie posiekane cebule
    3-4 pokrojone średnie pomidory
    sól do smaku
    1 szklanka wody
    około 50 ml oliwy z oliwek

Fasolka szparagowa z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • fasolka szparagowa  z pomidorami 1. Fasolkę myjemy, ucinamy ogonki i kroimy na mniejsze kawałki, Odstawiamy na bok.
    Cebulę podsmażamy na oliwię, dodajemy fasolkę i smażymy pod przykryciem przez około 5 minut. Następnie dodajemy pomidory, wodę. Gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie.
    Na koniec doprawiamy solą i dodajemy jeszcze odrobinę oliwy z oliwek.
    Tak przygotowaną fasolkę można podawać np. z chlebem lub ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy