Fasolka szparagowa z płatkami migdałowymi i czosnkiem

5 (2 ocen)

  • 25 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smaczny dodatek do obiadu.

  • 25 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg fasolki szparagowej
    1/2 szklanki płatków migdałowych
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki startego sera parmezan
    Sól i pieprz do smaku
    1 łyżka oleju
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Fasolka szparagowa z płatkami migdałowymi i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obraną fasolkę ugotować w osolonej wodzie, gotujemy ok. 3 minuty i odcedzić. Na patelni rozgrzać olej z masłem dodać drobno posiekany czosnek i płatki migdałów, zarumienić. Dodać fasolkę i chwilę podsmażyć aż fasolkę lekko się zarumieni, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać startym serem parmezan.

Porady

Użyłam szklanki o pojemności 250 ml.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Czosnek Płatki migdałowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować