Fasolka szparagowa z pieczarkami i pomiorami

0 (0 ocen)

  • 20 min

super jako dodatek do obiadu a nawet samodzielne danie

  • 20 min

Składniki:

  • 250 gr fasolki szparagowej
    250 gr pieczarek
    2 duże pomidory
    4 łyżki śmietany 18%
    1 łyżka mąki
    sól, pieprz, zioła prowansalskie
    cukier
    olej

Fasolka szparagowa z pieczarkami i pomiorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę umyć, odciąć końce i ugotować w lekko osłodzonej i osolonej wodzie.
  • 2. Ugotowaną odcedzić i pokroić na 2-3 cm kawałki.
  • 3. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w kawałki.
  • 4. Pieczarki oczyścić pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju.
  • 5. Oprószyć mąką, po czym mieszając dodać śmietanę oraz 1/3 szklanki wody.
  • 6. Dodać fasolkę, pomidory, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
  • 7. Chwilę pogotować żeby sos odparował i zgęstniał.

Komentarze

Podobne przepisy