Fasolka szparagowa z parówkami i serem pecorino romano

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Propozycja na szybkie śniadanie oraz sposób na wykorzystanie fasolki pozostałej z obiadu.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g ugotowanej fasolki szparagowej
    6 parówek
    50 g startego pecorino romano
    łyżeczka masła
    chili w płatkach
    pieprz czarny
    natka pietruszki
    czosnek w płatkach lub granulowany

Fasolka szparagowa z parówkami i serem pecorino romano - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle. Dokładamy fasolkę. Całość posypujemy płatkami chili, zmielonym pieprzem, drobno posiekaną natką pietruszki i czosnkiem. Delikatnie całość mieszamy potrząsając patelnią. Całość posypujemy startym serem, przykrywamy i dusimy na małym ogniu, aż ser się rozpuści. Fasolkę podajemy na gorąco posypaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy