Fasolka szparagowa z parówkami i serem pecorino romano

  • wyświetlono: 177 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Propozycja na szybkie śniadanie oraz sposób na wykorzystanie fasolki pozostałej z obiadu.

Kasja1986
  • 4 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

500 g ugotowanej fasolki szparagowej
6 parówek
50 g startego pecorino romano
łyżeczka masła
chili w płatkach
pieprz czarny
natka pietruszki
czosnek w płatkach lub granulowany

Sposób przygotowania przepisu:

Fasolka szparagowa z parówkami i serem pecorino romano

  • 1. Parówki kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle. Dokładamy fasolkę. Całość posypujemy płatkami chili, zmielonym pieprzem, drobno posiekaną natką pietruszki i czosnkiem. Delikatnie całość mieszamy potrząsając patelnią. Całość posypujemy startym serem, przykrywamy i dusimy na małym ogniu, aż ser się rozpuści. Fasolkę podajemy na gorąco posypaną natką pietruszki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

przepis_miesiąca1000fasolka i parówki

Komentarze

Podobne przepisy

image-0pwkuht

Dodane przez: paolineczka

Parówki z serem zapiekane w chlebie

Propozycja na ciepłe śniadanko...

Klasyczna fasolka szparagowa

Dodane przez: Gregorhspeed

Klasyczna fasolka szparagowa

Nie potrafimy wyobrazić sobie sezonu...

Przekąska z ciasta francuskiego i parówek

Dodane przez: Krystyna32

Przekąska z ciasta francuskiego i parówek

Szybka i prosta do przygotowania...

Orientalna fasolka szparagowa

Dodane przez: Gregorhspeed

Orientalna fasolka szparagowa

Jak zwykle, gdy sezon trwa, to...

Wianek z ciasta francuskiego i parówek

Dodane przez: Krystyna32

Wianek z ciasta francuskiego i parówek

Bardzo ładnie wygląda na stole...

Parówki z serem w szynce szwarcwaldzkiej

Dodane przez: Bożena1960

Parówki z serem w szynce szwarcwaldzkiej

Smaczne ,szybkie proste w wykonaniu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE