Fasolka szparagowa z parówkami

0 (0 ocen)

Po prostu pycha!

Składniki:

  • Dla 4 osób:
    1 kg. fasolki szparagowej
    8 parówek delikatesowych
    2 duże pomidory
    1 duży ogórek
    1 cebula
    4 łyżki masła
    5 łyżek bułki tartej
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka szparagowa z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasolka szparagowa 1. Z fasolki poodcinać końce , umyć , gotować w osolonej wodzie do miękkości-odlać wodę.
    Masło rozpuścić w rondelku , dodać bułkę tartą-dokładnie wymieszać.
    Przelać do fasolki-połączyć składniki.
    Parówki ugotować przykryć paseczkami sera żółtego ( po 2 na osobę)
    Pomidory i obrane ogórki pokroić w cienkie plasterki , posypać posiekaną cebulką , solą i pieprzem.
    Na każdy talerz nałożyć fasolkę , dwie parówki oraz pomidory z ogórkami i cebulką.

Porady

Parówki z serem możemy także podgrzać w kuchence mikrofalowej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować