Fasolka szparagowa z mieszanką chińską

0 (0 ocen)

  • 35 min

Pyszne, zdrowe danie obiadowe. Nie tylko raduje podniebienie, również oczy. W zasadzie od tego się zaczyna.

  • 35 min

Składniki:

  • 200 g fasolki szparagowej
    2 łyżki oleju
    50 g ryżu arborio
    200 ml bulionu warzywnego
    200 g mrożonej mieszanki chińskiej
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    2 g prażonych alg nori
    sól, pieprz

Fasolka szparagowa z mieszanką chińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasolka szparagowa z mieszanką chińską 1. Fasolkę czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki. Lekko podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, dodajemy ryż i zalewamy bulionem (ok. 200 ml). Dodajemy mieszankę chińską, koncentrat i smażymy, cały czas mieszając. Ryż ma być al dente. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy prażonymi algami nori.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy