Fasolka szparagowa z mięsem mielonym

4.42 (186 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Fasolka szparagowa z mięsem mielonym i sosem pomidorowym smakuje znakomicie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 150 g żółtej fasolki żółtej szparagowej
    150 g zielonej fasolki szparagowej
    500 g mięsa mielonego
    cebula
    ząbek czosnku
    250 ml przecieru pomidorowego
    3 łyżki oleju
    2 łyżeczki ziół prowansalskich,
    łyżeczka przyprawy do kurczaka
    1/2 łyżeczki cukru
    sól, pieprz
    szczypta ostrej mielonej papryki
    listki bazylii do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.42 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka szparagowa z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę szparagową umyć, odciąć końcówki, pokroić na mniejsze części i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę pokroić w kostkę a czosnek drobno posiekać i podsmażyć na oleju do zeszklenia. Dodać mięso mielone, doprawić solą, pieprzem,przyprawą do kurczaka i podsmażyć. Następie dodać przecier pomidorowy, cukier, zioła prowansalskie i doprawić do smaku solą, oraz pieprzem. Fasolkę przełożyć do mięsa mielonego i podsmażyć jeszcze 3 minuty. Doprawić szczyptą ostrej mielonej papryki i udekorować listkami bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować