Fasolka szparagowa z marchewką i kalafiorem duszona z nuta ziołowo - czosnkową

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

młode i aromatyczne warzywa- z duza ilością świezej natki-prosto i bardzo smacznie:)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 6-7 średnich różyczek kalafiora
    3 garscie fasolki szparagowej( jędrnej i młodej)
    2 młode marchewki
    3 ząbki czosnku
    1 pęczek świeżej natki pietruszki
    sól morska
    , bazylia, oregano, tymianek
    pieprz świezo zmielony
    odrobina soku z cytryny,
    masło
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka

Fasolka szparagowa z marchewką i kalafiorem duszona z nuta ziołowo - czosnkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kalafiora opłukać, pokroić na różyczki.
    Fasolkę oczyścić, odciąć końcówki.
    Marchew obrać .
    Warzywa obgotować w lekko osolonej wodzie.Po ugotowaniu
    marchew pokroić w plasterki.
    2. Warzywa umieścić w rondelku , dodać łyżkę masła ,
    łyżeczkę soku z cytryny, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz zioła i przyprawy.Na sam koniec dorzucić świeżą , posiekana natkę .
    Całość poddusić dosłownie chwilę , wymieszać ,
    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Kalafior Marchewka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować