Fasolka szparagowa z kurczakiem,kukurydzą i jajkiem

5 (3 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Taka sałatka sprawdzi się również jako lunch poza domem.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    sól


    1 duża pierś z kurczaka
    1 opakowanie fasolki szparagowej
    pół puszki kukurydzy
    1 mała cebula
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki oleju rzepakowego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Sałatka z kurczakiem

Fasolka szparagowa z kurczakiem,kukurydzą i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie.Obrać i pokroić na połówki.Fasolkę szparagową ugotować do miękkości. Kurczaka umyć i pokroić w kosteczkę.
    Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Smażyć przez około 2 minuty i dodać drobno posiekany ząbek czosnku. Smażyć całość przez około 1 minutę. Następnie wrzucić pokrojonego kurczaka i smażyć, pod przykryciem, przez 5 minut, co jakiś czas mieszając. Do kurczaka dodać ugotowaną .Całość wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem i dusić pod przykryciem około 2 minut.Wyłożyć wszystko na talerz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka Zielona fasolka Cebula Kukurydza

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować