Fasolka szparagowa z jajkiem sadzonym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Gdy podamy do fasolki ziemniaki z wody będzie lekki i bardzo smaczny obiadek.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 garść fasolki szparagowej
    1 jajko sadzone
    troszkę szczypiorku
    sól pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajko sadzone Przekąski

Fasolka szparagowa z jajkiem sadzonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyszczoną i umytą ugotować w wodzie z dodatkiem cukru, soli i masła gdy będzie al,dnete osączyć i ułożyć na talerzu Na wierzch ułożyć jajko sadzone usmażone na masełku.
    Całość doprawić solą i pieprzem, posypać posiekanym szczypiorkiem. Można też dodać plaster boczku wędzonego usmażonego na chrupko.
    Gdy podamy do tego ziemniaki z wody będzie lekki smaczny obiadek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować