Fasolka szparagowa z jajkiem

4.51 (142 ocen)

  • 30 min

Bardzo sycące danie, mniam!

  • 30 min

Składniki:

  • 450g mrożonej fasolki szparagowej
    1 cebula
    2 jajka
    sól, pieprz
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.51 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka szparagowa z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę wrzucamy do wrzącej osolonej wody z dodatkiem masła. Gotujemy 10-12 minut. W międzyczasie rozgrzewamy oliwę na patelni, siekamy drobno cebulę i szklimy ją. Gdy fasola się ugotuje, dodajemy ją na patelnię. Smażymy krótko i zdejmujemy. Po warzywach usmażyć jajka sadzone.
    Podawać fasolkę z jajkiem, przyprawić solą i pieprzem.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować