Fasolka szparagowa z genuini cabre i pistacjami

0 (0 ocen)

Pyszna. lekko chrupiąca fasolka połączona z włoskim serem i pistacjami. świetnie smakuje osobno lub dodatek do dania głównego.

Składniki:


  • pół kg fasolki szparagowej
    100 g sera genuini cabre, ewentualnie parmezanu lub grana padano
    2 łyżki masła
    sól morska
    pieprz kolorowy
    garść pistacji

Fasolka szparagowa z genuini cabre i pistacjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obraną i pokrojoną fasolkę wrzucamy na patelnię dodajemy masło i pół szklanki wody. Dusimy pod przykryciem 10 - 15 minut. Możemy lekko posolić i dodać szczyptę cukru lub miodu. Do podduszonej fasolki wsypujemy ser i energicznie mieszamy, by oblepił fasolkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy na talerz i posypujemy obranymi pistacjami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy