Fasolka szparagowa z czosnkiem i sezamem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Idealnie sprawdza się jako ciepły dodatek do obiadu.

  • 20 min

Składniki:

  • pół opakowania mrożonej fasolki szparagowej lub słoik konserwowej
    dwa ząbki czosnku
    dwie łyżki masła
    łyżka bułki tartej
    dwie łyżki sezamu ( u mnie jedna białego jedna czarnego sezamu)
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Fasolka szparagowa z czosnkiem i sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę wrzucamy do wody i w przypadku mrożonej gotujemy do miękkości, a jeśli mamy w słoiku to wystarczy odsączyć ją z wody.
    Na patelni roztapiamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek . Gdy masło się rozpuści dodajemy bułkę tartą. Na patelnię wrzucamy odsączoną fasolkę szparagową i sezam.Solimy do smaku. Starannie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować