fasolka szparagowa z czosnkiem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Ja uwielbiam tak przygotowaną fasolkę moja rodzina również prosty i pyszny dodatek do obiadu

  • 10 min

Składniki:

  • 250g fasolki szparagowej,ząbek czosnku,bułka tarta,sól,olej

Fasolka szparagowa z czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. obrać przełamać na pół i ugotować fasolkę
  • 2. po ugotowaniu wrzucić na gorący olej dodać wyciśnięty czosnek podsmażyć parę sekund dodać sól i bułkę tartą i poczekać chwilkę aż bułka się zrumieni

Porady

fasolkę można zjeść samą np.na kolację lub jako przystawkę nie tylko do obiadu ja używam zielonej fasolki ponieważ zazwyczaj ma mniej niteczek oczywiście mrożona też się nada

Komentarze

Podobne przepisy