Fasolka szparagowa z bułką

5 (144 ocen)

  • 5 min

Mamy sezon na fasolkę szparagową,więc ją polecam

  • 5 min

Składniki:

  • fasolka szparagowa -0,5 kg
    woda -2 l
    sól -0,5 łyżeczki
    cukier -0,5 łyżeczki
    bułka tarta -4 dag
    masło -5 dag
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Fasolka szparagowa z bułką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przed myciem usuwami końce z fasolki. Fasolkę wrzucić do garnka z zimną wodą,dobrze umyć, opłukać. Następnie zalać wodą,dodać sól i cukier,zagotować.
  • 2. Od momentu zagotowania fasolki,gotujemy jeszcze 10-15 minut. Odcedzić fasolkę na sicie.
  • 3. Masło rozpuścić na patelni,dodać tartą bułkę,mieszając doprowadzić do zrumienienia się bułki.
  • 4. Fasolkę wyłożyć na talerze,polać masłem z bułką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować