Fasolka szparagowa z boczkiem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 2 osób

Fasolka szparagowa w połączeniu z chrupiącym podsmażonym boczkiem to przepis na proste, szybkie i bardzo smaczne danie.

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • ok. 400-500 g fasolki szparagowej ( może być mrożona),
    ok. 200-250 g plasterków boczku gotowanego,
    sól, pieprz do smaku ( opcjonalnie),

Fasolka szparagowa z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę myjemy i odkrawamy końcówki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente, odcedzamy. Czas gotowania jest uzależniony od tego, czy fasolka jest młoda czy stara.
    Na patelni podsmażamy boczek pokrojony w kostkę, gdy będzie gotowy dodajmy fasolkę, wszystko delikatnie mieszamy wykładamy na talerz. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy