fasolka szparagowa w sosie sojowym i curry

0 (0 ocen)

  • 10 min

Tak zrobiona fasolka idealnie komponuje się z grillowanym kurczakiem, stekiem jak również grillowanym tuńczykiem lub łososiem.

  • 10 min

Składniki:

  • 500 g mrożonej zielonej fasolki
    sos sojowy
    curry
    łyżka masła

    łyżka ziaren sezamu

Fasolka szparagowa w sosie sojowym i curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę dusimy na maśle. Dodajemy curry i sos sojowy.
  • 2. Na suchej patelni prażymy ziarna sezamu. Posypujemy nim fasolkę.

Porady

Możemy również użyć świeżej fasolki, wtedy dusimy ją trochę dłużej i podlewamy niewielką ilością wody lub bulionem warzywnym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy