Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

fasolka szparagowa jest świetnym dodatkiem niemal do wszystkiego. A z pomidorami jest po prosty przepyszna.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - fasolka szparagowa: 1 kilogram
    - cebula: 1 sztuka
    - przecier pomidorowy (lub 250 g świeżych pomidoró): 0.5 szklanki
    - cukier, wegetta,sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
    - mąka: 1 łyżka
    - natka pietruszki świeża: 1 łyżka

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę drobno pokrajać i ugotować do miękkości. Drobno posiekaną cebulę lekko zrumienić, poddusić razem z pomidorami lub przecierem, dodać fasolkę, podlać wodą i zasmażyc mąką, doprawić. Podawać z ziemniakami.

Komentarze

Podobne przepisy