Fasolka szparagowa w słoikach

  • wyświetlono: 3571 |
  • dodany do książki kucharskiej: 14 |
  • polecenia: 0

Taką fasolkę robiła kiedyś moja babcia, zajadałam się nią a teraz robię sama dla swojej rodziny.

  • 40min

Składniki

Składniki:
strąki fasolki szparagowej
Zalewa:
na 1 litr wody
pół łyżeczki soli
ćwierć łyżeczki kwasku cytrynowego

Sposób przygotowania przepisu:

Fasolka szparagowa w słoikach

  • 1. Fasolkę oczyścić z włókien (jeżeli są), obciąć ogonki i końce, wypłukać. Wrzucić do wrzątku w dużym garnku. Gotować od zawrzenia 7 - 8 minut. Odcedzić. Włożyć do słoików całą lub pokrojoną nie za ciasno. Zalać gorącą zalewą. Pasteryzować około 40 minut litrowe słoje, mniejsze trochę krócej.

Porady

Ja daje tyle soli co w przepisie ale moja mama dodaje więcej to zależy od smaku jak kto bardziej lubi. Doskonała do obiadu usmażona z bułką tartą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

szkola_babciprzetwory na zimędodatek do obiadu

Komentarze

Podobne przepisy

Fasolka szparagowa z orzechami - do słoika

Dodane przez: JustKuchcik

Fasolka szparagowa z orzechami - do słoika

Sałatka z fasolki szparagowej z...

Fasolka w occie

Dodane przez: Konto nieaktywne

Fasolka szparagowa w zalewie octowej

Idealny dodatek do drugich dań...

fasolka szparagowa

Dodane przez: Martyna1991

Fasolka szparagowa w pomidorach na zimę

Ma ciekawy lekko słodki , pomidorowy...

Fasolka w zalewie

Dodane przez: 2milutka

Marynowana fasolka szparagowa

Nie masz pomysłu na fasolkę? Zrób...

Fasolka szparagowa pasteryzowana

Dodane przez: rzelkazag

Fasolka szparagowa pasteryzowana

Smak lata zamknięty w słoiczku....

Fasolka szparagowa

Dodane przez: Jola66

Fasolka szparagowa na zimę

Aby fasolka szparagowa w słoikach...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE