Fasolka szparagowa w serowym cieście

  • wyświetlono: 240 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Polecam na inny sposób podania fasolki.

2019-04-28_00052
  • 5 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

• fasolka szparagowa 50-60 dag
• mąka 1 szk
• woda 70 ml
• mleko 100 ml
• jajko 1 szt
• proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki
• ocet 1 łyżka
• żółty ser starty 3 łyżki
• sól
• pieprz
• olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Fasolka szparagowa w serowym cieście

  • 1. Fasolkę szparagową oczyścić, odciąć końcówki i zagotować na półmiękko w lekko osolonej wodzie. Następnie fasolkę odcedzić i odsączyć .
    Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Wodę wymieszać mikserem z mlekiem, octem i jajkiem. Następnie całość wlać do mąki i ponownie zmiksować. Dodać starty ser, sól, pieprz i wymieszać. Każdą fasolkę moczyć w cieście i smażyć na średnio rozgrzanym oleju na złoty kolor, odcedzić na papierowym ręczniku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

przekąska

Komentarze

Podobne przepisy

cukinia

Dodane przez: Bożena Z.

Pieczone cukiniowe krążki muśnięte...

cukinia w tym wydaniu smkauje...

cukinia

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Cukinia w serowej panierce z sosem czosnkowym

Taka serowa propozycja odmieni...

Fasolka szparagowa z masłem i płatkami owsianymi

Dodane przez: Di bloguje

Fasolka szparagowa z masłem i płatkami owsianymi

To moja wersja klasyki, w której...

PARÓWKI W CIEŚCIE PAPRYKOWYM

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

PARÓWKI W CIEŚCIE PAPRYKOWYM

Oto pomysł jak urozmaicić zwykłe...

Kuleczki

Dodane przez: JulkaTomeczek

Kuleczki serowe w pieprzu cytrynowym

Doskonała przekąska na imprezy.

Kabanosy w cieście francuskim

Dodane przez: Mniam1

Kabanosy w cieście francuskim

Banalnie prosta i smaczna przekąska...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE