Fasolka szparagowa w cieście piwnym z sezamem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Taka fasolka szparagowa posmakuje nawet tym,którzy za nią nie przepadają, Dla dzieci alternatywa dla frytek ale bez piwa tylko z wodą gazowaną.

  • 20 min

Składniki:

  • - 2 garści fasolki szparagowej
    - 1 szklanka piwa jasnego
    - 1 szklanka mąki pszennej
    - 1/4 szklanki nasion sezamu
    - 1 jajko
    - sól, pieprz
    - olej do smażenia

Fasolka szparagowa w cieście piwnym z sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasolka szparagowa w cieście piwnym 1. - Z fasolki obciąc końcówki, ugotować w osolonej wodzie. Ma być sprężysta.
    - Piwo, sezam, mąkę, jajko roztrzepać w miseczce, przyprawić i odstawić do lodówki na 30 minut.
    - Olej rozgrzać na patelni, fasolkę zanurzać w cieście i smażyć w głębokim oleju.
    - Wyciągać na papierowy ręcznik.

Porady

Smakuje na ciepło i na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy